Vitraje care asigura confort termic si fonic

Vitraje pentru fatade

Vitraje de inalta performanta pentru cladiri verzi

     Obtinerea unor spatii luminoase, agreabile si confortabile pe tot parcursul anului este beneficiul cel mai important al folosirii vitrajelor in arhitectura cladirilor non-rezidentiale.

Vitraje care asigura confort termic

Vitrajele de inalta performanta

     Vitrajele Saint-Gobain Glass cu functia de control solar si izolare termica pot fi utilizate pentru a preveni acumularea excesiva de caldura in vreme insorita, reducand astfel utilizarea aerului conditionat, care nu este agreat de oricine si facand inutila utilizarea jaluzelelor, care impiedica patrunderea luminii naturale in interior.

     De asemenea, un vitraj realizat cu sticla low-E, sticla cu o depunere metalica transparenta, permite patrunderea luminii solare in incapere, dar blocheaza evacuarea caldurii prin sticla. Astfel, beneficiati de o temperatura ideala pe toata durata zilei si de reducerea pierderilor de caldura.
     Confortul termic poate fi triplat  prin  utilizarea un vitraj triplu Saint-Gobain Glass, ce va ofera performante mult mai bune decat cele ale unui vitraj simplu.

Calibil sau „de calit”?

Sticla cu depunere „calibila” poate fi utilizata calita sau necalita, aceasta isi pastreaza performantele si aspectul.

     Sticla de „calit” (precum SGG COOL-LITE® SKN 174 II), trebuie intotdeauna sa fie tratata termic pentru a se obtine performantele si aspectul estetic final. Acestea sunt echivalente cu sticla omologata netratata termic (ex. SGG COOL-LITE® SKN 174).
     Anumite tipuri de sticla cu proprietatea de control solar, precum SGG COOL-LITE® ST, pot, de asemenea, sa fie laminate cu depunerea spre folia de PVB. Performantele si aspectul estetic sunt diferite de cele ale sticlei laminate, echivalente cu depunerea pe o fata exterioara.

Aport de lumina naturala

     Vitrajul potrivit va ajuta sa maximizati aportul de lumina naturala, chiar si pentru cele mai non-conformiste proiecte. 
     Lumina naturala este extrem de importanta, influentand printre altele, capacitatea de concentrare si confortul fiecaruia dintre noi. Pentru orice proiect din sfera non-rezidentiala, utilizarea vitrajelor cu sticla clara si transparenta din gama de produse Saint-Gobain Glass, va ofera avantajul de a beneficia din plin de calitatile luminii naturale.

Sticla pentru siguranta si securitate

Sticla laminata - o alegere sigura

     Sticla laminata Saint-Gobain Glass ofera niveluri diferite de siguranta si securitate. Utilizand sticla laminata in constructia si amenajarea cladirilor din aria non-rezidentiala, evitati cu succes accidentele ce pot sa apara in cazul in care sticla se sparge.

     Sticla laminata  se compune din doua sau mai multe foi de sticla asamblate cu ajutorul unui sau mai multor filme de butiral de polivinil (PVB), aceasta asigura:
     - protectie impotriva ranirii, in cazul in care geamul se sparge, fragmentele raman lipite de filmul intercalar;
      - protectie impotriva caderii;
      - protectie impotriva efractiei si vandalismului.

Confort acustic prin izolare fonica

Vitraje cu izolare fonica

     Saint-Gobain Glass ofera o solutie extrem de eficienta pentru izolarea fonica a spatiului cladirilor non-rezidentiale locate intr-un mediu urban zgomotos, si anume, vitrajele cu functia de izolare fonica ce au in structura lor un geam stratificat acustic si de securitate compus din doua sau mai multe foi de sticla, asamblate cu ajutorul unuia sau mai multor pelicule de butiral de polivinil acustic, PVB(A).

     Cateva dintre efectele folosirii vitrajelor produse cu sticla Saint-Gobain Glass, ce beneficiaza de izolare fonica, sunt: crearea unui ambient cu confort acustic ridicat, imbunatatirea starii de bine si cresterea performantei.