Completam ferestrele Kadro cu rulouri suprapuse, aplicate sau cu caseta tencuita, dotate cu motoare Somfy

Rulouri suprapuse

Rulourile suprapuse cu casetă PVC izolată termic: acest sistem este cel mai indicat din punct de vedere tehnic, însă montarea ruloului trebuie facută simultan cu montarea tâmplariei.

În funcţie de dimensiunea golului de zidărie, înălţimea casetei poate fi de 17 sau 21 de centimetri. Practic, tâmplăria se va confecţiona cu o înălţime redusă cu cota casetei. Situaţia ideală este cea în care prezenţa ruloului este luată în considerare chiar de arhitect, la proiectarea construcţiei.

Rulouri
Rulouri
Rulouri
<=$rulouri;?>

Golurile de zidărie se fac mai înalte, iar partea exterioară a casetei se maschează cu poilistiren sau se integrează într-un locaş special prevăzut. Astfel, privind din exterior, covorul de lamele pare să coboare direct din zid. Din punct de vedere estetic, marele avantaj al rulourilor suprapuse este acela că lamelele, ghidajele şi caseta sunt înfoliate în aceeaşi nuanţă cu tâmplăria. Se obţine astfel un ansamblu perfect unitar.

Sistemul suprapus de rulouri exterioare, este conceput pentru instalare atât la clădirile nou construite cât şi la cele aflate în proces de renovare. Datorită gamei cromatice largi, aceste rulouri sunt un element decorativ ideal care poate fi adaptat la orice tip de design al cladirii. Partea din fa ă a caseta pentru rulou reprezintă baza pentru orice material de finisaj, drept pentru care, deşi face parte integrantă din faţada clădirii, caseta nu este vizibilă la exterior.

O bună configurare a rulourilor, precum şi alegerea materialelor potrivite, vă protejează de privirile nedorite ale curioşilor. În plus, izolaţia din interior a cutiei pentru rulou asigură în acelaşi timp şi o excelenţă termoizolaţie care permite atât o reducere consistentă a cheltuielilor cu încălzirea în sezonul rece, precum şi răcoare la interior în sezonul cald.

Utilizarea sistemului individual de plase, oferă un plus de protecţie împotriva insectelor, fără a obstrucţiona pătrunderea luminii naturale şi a aerului. Cand se comanda rulourile, trebuie să ţineţi seama de poziţiile unde doriţi plase contra insectelor.

Acestea vin integrate în rulou şi culisează în paralel cu acesta. Practic, caseta are integrată atât plasa contra insectelor, cât şi ruloul propriu-zis. Odată montat ruloul, dacă acesta nu a fost prevazut de la început cu plasă integrată, instalarea acesteia devine aproape imposibil

Rulouri aplicate

Sistemul este destinat utilizarii la clădirile existente. Covorul de lamele rulat se află într-o cutie din aluminiu aflată pe perete, caseta fiind în acelaşi timp şi o parte decorativa.

Rulouri
Rulouri

Rulouri aplicate pe faţa exterioară a tâmplăriei, cu casetă semirotundă sau teşită la 45 de grade: reprezintă, în general, soluţia post-vânzare. Se optează pentru această variantă atunci când aveţi ferestrele deja montate si ajungeţi la concluzia că doriţi rulouri. În funcţie de înălţimea tâmplăriei, caseta va avea si ea una din dimensiunile aferente cotelor. Caseta şi ghidajele se vopsesc în nuanţe RAL

Rulouri cu caseta tencuibila


Sistemul este utilizat atat la clădirile noi construite, cat şi la clădirile deja existente (după efectuarea modificărilor necesare în cadrul buiandrugului). Caseta rulourilor după ce se tencuiește nu mai este vizibilă, iar celelalte elemente, adică capacul pentru vizitare si capacul lateral pot fi colorate în funcţie de aspectul exterior al clădirii.

Elementele sistemului nu modifică bilanțul energetic al clădirii. În acest sistem, există posibilitatea de construcţie a rulourilor doar în versiunea rulată la exterior (rulare pe stânga).

Caseta rulourilor este montată sub buiandrug. Rulourile în sistem se integreaza complet in cladire. Partea superioară a cutiei ruloului poate fi ascunsă in tencuială, fapt ce constituie un element nevăzut al finisării exterioare a clădirii. Construcţia modernă a cutiei face posibilă renovarea şi servisarea elementelor mecanice ale rulourilor fără deranjarea locatarilor. Sistemul asigură o perfectă izolare termică şi acustică, deoarece închiderea suplimentară nu interferează cu structura de buiandrug la ferestre și uși și nu perturbă proprietățile lor de izolare.

Este un sistem folosit la clădirile la care se face renovarea sau modernizarea prin schimbarea ferestrelor. Elasticitatea acestui sistem este subliniata de faptul că rulourile oferite sunt într-o gamă largă de culori, ce face posibilă adaptarea lor pentru orice tip de finisare exterioara ale clădirilor.

În sistem oferim şi varianta cu plasă împotriva insectelor, care în zilele calde face posibilă o protecţie mult mai mare împotriva insectelor prin menţinerea debitului de lumină şi aer curat în interior.