Glafuri

GLAFURI INTERIOARE

Utilizari

Glafurile interioare prezinta una din solutiile finisajului interior al ferestrei.


Intretinerea

Micile pete de pe suprafata lor se pot indeparta foarte usor cu detergenti obisnuiti.


Avantaje

- rezistenta absoluta la umezeala

- montajul se realizeaza cu usurinta

- greutate scazuta

- pretul accesibil

Glafuri
Glafuri

Parametrii tehnici

Glafuri
Materialul

Ca materie prima de baza se foloseste materialul folosit la fabricarea profilelor PVC pentru ferestre, infoliat cu folie CPL laminata.


Grosimea

Grosimea glafului (fara rebord) este de 20mm.Rebordul standard este de 40mm.


Tehnologia productiei:

Prin extrudarea (extruziunea) materiei prime printr-o matrita de forma adecvata, dupa care glaful va fi racit si infoliat.

Glafuri
Montajul

La capetele glafurilor se aplica capace laterale din material de plastic. Glafurile se pot monta direct pe tencuiala, sub acestea aplicandu-se uniform pe toata suprafata spuma poliuretanica, dupa care glaful se va presa uniform cu ajutorul unor contragreutati aplicate pe intreaga suprafata a acestuia pana la expandarea spumei poliuretanice.

GLAFURI EXTERIOARE DIN ALUMINIU 1,5 – 2mm

Utilizari

Glafurile exterioare din aluminiu extrudate grosimea 2mm, prezinta datorita caracteristicilor sale solutia ideala pentru ajustarea estetica a ferestrei si protejarea spaletului exterior. Acestea acopera in totalitate spaletul exterior si colecteaza toata cantitatea de apa (ploaie, zapada), pe care o dirijeaza prin canalul picurator, protejand fatada locuintei. Prezinta rezistenta la rafalele puternice de vant precum si la alte intemperii.

Glafuri
Glafuri
Intretinerea

Dupa montarea glafului se indeparteaza folia protectoare de pe intreaga suprafata a acestuia. Curatarea se va face folosind detergenti obisnuiti. A nu se utiliza substante chimice de curatare.


Avantaje

Greutate mica, rezistenta la rafale de vant, dilatatia termica foarte scazuta, soliditatea, rezisten ta la coroziune, durata de folosinta indelungata, fara interventii, rezistenta mecanica foarte inalta, stabilitate coloristica.

Parametrii tehnici

Materialul

Materie prima – aliaj AIMgSi5.


Grosimea

Grosimea suprafetei (inclusiv rebordul) variaza intre 1.5 – 2.0 mm, rebordul standard are 25mm


Tehnologia productiei

prin extrudarea materialului de baza printr-o matrita de forma adecvata, ulterior glaful este racit si tratat prin eloxare sau vopsire in camp electrostatic.

Glafuri
Montajul

Glafurile sunt destinate montarii la ferestrele din PVC, lemn stratificat sau la profilele din aluminiu. Orificiile existente fac montajul mai simplu si usor de efectuat. La capetele glafului se aplica capace laterale cu posibilitati de dilatare, pe suprafata dedesubtul glafului se aplica uniform spuma poliuretanica, dupa care glaful se ataseaza in orificiul ferestrei cu autofiletante in suportul pentru glaf, adica solbank. Se aplica uniform contragreutati pe durata expandarii spumei poliuretanice pentru evitarea deformarii suprafetei glafului.